Skellefteå AIK fortsätter att förföljas av skador – tre ”nya” på listan till i kväll

Säsongen 16/17 har utvecklats till en skadeföljetong av sällan skådat slag då laget i nästan varje match haft en hel femma av nyckelspelare på skade- och frånvarolistan. Nu står det att klart den listan till i dag har adderats med tre namn, och totalt sett har Skellefteås nyckelspelare tillsammans missat 156 (!) matcher den här säsongen.

Det är Norran som rapporterar att Kyle Cumiskey, Emil Djuse och Sam Marklund samtliga är skadade och missar helgens två matcher vilket betyder att de tillsammans med Niclas Burström och Oscar Möller utgör en tung femma där åtminstone fyra är nyckelspelare för laget.

Nu är det ännu inte heller klart om Axel Holmström spelar i kväll, men det mesta talar för det och där har Skellefteå givetvis mycket sparkapital att hämta av.

Axels medverkan eller ej, den här säsongen börjar nästan bli löjlig sett till antalet skador (eller andra orsaker till frånvaro). Om vi kollar till de som får klassas som ordinarie spelare i truppen så har man tillsammans missat 156 matcher (Se lista nedan) – vilket fördelat på antalet matcher en säsong är (52) betyder att man tillsammans missat tre säsonger.

Tre säsonger!

Jag vågar, utan att kolla allt för noga långt bak i tiden, att det här är den värsta säsongen Skellefteå AIK genomlidit vad gäller just skador och frånvaro. Med bara tolv omgångar kvar så börjar också slutspelet närma sig och där kommer det inte att fungera med så här många avbräck. Bör man förstärka truppen innan det är för sent?

Ja.

Kyle Cumiskey 29 matcher
Emil Djuse 1
Jimmie Ericsson 10
Henrik Hetta 8
Pär Lindholm 14
Jocke Lindström 1
Jesper Olofsson 2
Niclas Burström 22
Sebastian Aho 2
Johan Alm 4
Axel Holmström 36
Oscar Möller 27

Totalt 156 matcher

1 kommentarer

  1. Ytters tveksam om det kommer en backförstärkning! Finns väl ingen att få tag i heller? Det är tagna några märkliga operativa beslut under säsongen, forre,arvid lundberg mfl. Finns kanske anledning återkomma i ssken efter wäsongen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *