Andrew Calof placerad i fjärdekedjan och jag hittar ingen förklaring – igen

Andrew Calof såg ut att närma sig storformen och har i de fem senaste matcherna tillhört lagets främsta forwards i samtliga matcher, men i kvällens match mot Växjö Lakers var han återigen förpassade till fjärdekedjan och jag kan inte förstå varför?

Med fyra poäng fördelat på ett mål samt tre assist och +5 i plus/minuskolumnen har Andrew Calof verkligen snäppat upp sitt spel den senaste tiden efter en rätt seg inledning av säsongen.

Sedan Bud Holloways entré i laget har Calof också matchats ihop med sin landsman i en kedja med Pär Lindholm – den kedja som också varit lagets klart mest lysande då den med Lindström/Möller inte alls dominerat lika mycket den senaste tiden.

Holloway och Calof har också direkt visat att där finns en kemi som på sikt kan innebära stora framgångar för laget, med ”bakomryggen-framspelningar” och fint kombinationsspel i offensiv zon – men i den senaste matchen fick den duon se sig splittrad efter att Calof gjort något, jag såg aldrig vad, som tränarna inte gillade och sedermera blivit bänkad.

I kväll ingick han inte ens i samma formation som Lindholm/Holloway utan var förpassad till en fjärdekedja med Sam Marklund och Linus Andersson – VARFÖR?

Andrew Calof är en av lagets vassaste offensiva pjäser, han är en av få spelare som besitter det som laget saknar och saknat i år – förmågan att luckra upp ett försvar och vända en matchbild på egen hand. Tillsammans med Holloway hade han också fått de perfekta förutsättningarna för att ta nästa steg och bara tränarparet hade haft lite tålamod så fanns där stora möjligheter för en av seriens vassaste andrakedjor.

En spelare av Calofs kaliber hör inte hemma i en fjärdekedja utan bör och ska spela högt upp i laget även på sämre kvällar, vad tjänar man på att sätta honom i en fjärdekedja? Varför sabba en stjärnspelares självförtroende så?

Jag förstår inte.

2 kommentarer

  1. Bli inte förvånad om sportchefen snart sparkar ut Calof från Skellefteå AIK.
    Planerna kanske finns och därför har Calof blivit bänkad, och varit tvungen att spela i fjärde kedjan. Samt att Bert varit kritisk i media om Calofs utvisning mot Växjö. Det var tydligen just den utvisningen Saik föll pladask på och förlorade enligt Bert.
    När killarna från jvm är tillbaka samt de skadade spelarna är på isen igen är det säkert någon spelare som får lämna. Och på det sättet de behandlar Calof just nu blir det nog han som får gå…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *