Tuff bortamatch i fullsatt Hovet

Djurgården må inte tillhöra de farligaste lagen i serien, men att möta dem inför ett fullsatt Johanneshov på en premiärkväll. Det kan mycket väl vara svåraste utmaningen för ett SHL-lag. En uppgift väl lämpad för Skellefteå AIK alltså.

Den andra matchdagen, en gyllene dag som bjudit på ett fantastiskt post-summer väder, är här. Efter en härlig morgonpromenad, följd av amerikanska pannkakor tillsammans med sambon, är det äntligen dags att börja ladda för hockey igen.

Om drygt två timmar släpps pucken i en blå-gul-röd ocean av högljudda och passionerade supportrar. Drygt 9000 järnkaminer som kommer att göra sitt yttersta för att hemmalaget ska besegra gästerna från ”isbjörns-landet”.
Känslan är att Skellefteå kommer att vara hårt ansatta tidigt i matchen, och lyckas hemmalaget konvertera den hårda pressen till en etta, tvåa – eller kanske trea – på jumbotronen då blir detta en väldigt jobbig kväll för de svartgula.
Allra viktigaste för Skellefteå är att komma ut med en stor respekt inför uppgiften. Ödmjukheten måste finnas hos alla spelare, det är inte det bästa motståndet men ändå kanske det svåraste man kunnat ha just ikväll. Klarar man av att hantera detta på ett bra sätt, rida ut stormen, då blir man dock svårslagna.

Frågetecken kring Skellefteå, ja det finns faktiskt några sådana efter torsdagens seger. Spelare som Pesonen, Zackrisson och Holmström var inte alls på den nivå de bör och kan vara. Passningsspelet var stundtals horribelt och bland annat Pesonen spelade bort flera numerära överlägen med naiva försök. Denna trio har mycket mer att bevisa, idag är ett perfekt tillfälle att börja.

Laguppställningen är publicerad och det är fyra helt nya kedje-formationer till dagens match och jag har lite svårt att förstå varför, men då är jag kanske något av en ”bakåtsträvare” som vill se kedjor som får chansen att spela ihop sig över en längre tid. När det blandas och kastas runt, som Skellefteå är kända för att göra, försvinner den där kontinuiteten och spelarna får inte samma chans att bilda kemi sinsemellan varandra. Nu säger jag inte att Wallson & co gör fel, men det känns inte helt rätt.
Succé kan det givetvis bli, då får jag stå här med dumstruten. Visst.
På backsidan så är Lindgren inte med.

************************************************************************************************************

Skellefteås laguppställning

Erik Hanses Markus Svensson

Tim Heed – Niclas Burström
John Norman – Erik Forssell – Jimmie Ericsson

Alexander Urbom – Marcus Pettersson
Andrew Calof – Axel Holmström – Terry Broadhurst

Anton Lindholm – Sebastian Aho
Janne Pesonen – Patrik Zackrisson – Martin Lundberg

Arvid Lundberg – Sebastian Ohlsson
Adam Pettersson – Pär Lindholm – Pontus Petterström

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *