Markus Svensson stor matchhjälte när Skellefteå tog sjätte raka trepoängaren.

Markus Svensson spelade i Torsdags sin första match på nästan en hel månad, då höll han nollan på bortaplan mot Leksand. I afton så stod han för en ännu bättre insats då han höll absolut världsklass i kassen och långa stunder ensam höll Skellefteå kvar i matchen. När Frölunda i slutet tog ut målvakten för att forcera in kvitteringen så hade hemmapubliken räknat in en kvittering när Markus var helt bortspelad men på något sätt så lyckades den suveräna målvakten att rädda Mattias Janmark-Nylens avslut och där var matchen vunnen.
Nu fick han visserligen släppa in ett mål men det målet var så slumpartat som ett mål kan vara då nämnda Janmark bara slängde in pucken från sargkanten och via Ahos benskydd letade sig in bakom Mackan.

Frölunda var annars det klart bättre laget i afton och visade att man är ett lag att räkna med i vår när slutspelet skall spelas. Men någonstans så visade ändå Skellefteå sin klass, trots utspelningen, och laget spelade en väldigt bra match defensivt där många förtjänas att hyllas men framförallt Martin Sevc stod for ännu en stor match.

När lagen skulle tacka för matchen så uppstod det tumult när tränarna Wallsson och Robertsson skulle gå av isen, känslan är att Robertsson kan ha sagt något riktat mot Göteborgarna och det ska bli spännande att få höra mer om det.

Nu leder Skellefteå AIK serien med sju poäng ner till tvåan och har nu visat hela Hockey-Sverige att man fortfarande är Sveriges bästa lag. Ja faktum är att man idag slog klubbrekord då man inkasserade sin sjätte raka tre-poängare. En bra andra advents present till alla svargula där ute i Sverige, trevlig helg!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *