Lyssna Gud – detta stämmer inte

3-kyrka varm choklad 006
Det är många saker jag verkligen förtstått den senaste tiden. En av dem är att tre av de största världsreligionerna: islam, kristendomen och judendomen fått en del om bakfoten. Jo. De säger alla att vi ska behandla andra som vi själva vill bli behandlade. Det är så vedertaget och inpräntat och jag har själv levt efter denna devis. Jag har blivit uppfostrad så och jag har även lärt mina barn detta. Jag har sagt det – precis de orden – till mina döttrar. Men nu har jag förstått.

Vad är det egentligen som säger att alla jag möter vill bli behandlade så som jag vill bli behandlad? Inget! Det som är rätt för mig är absolut inte rätt för alla andra, men när jag istället känner av och lyssnar till hur andra vill bli behandlade och sedan agerar därefter så resulterar det i att jag blir en mycket mer empatisk människa.

Om människor skulle byta inställning från att behandla andra som de själva vill bli behandlade och istället fråga dessa andra vad hen tycker är viktigt så skulle inga krig finnas. Våra barn skulle må bättre och vi själva skulle göra detsamma. Så sluta lura dig själv och dina barn genom att dra alla över din kam. Visa empati istället.

Gud, Jesus, Allah och Muhammed – sorry.

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *