I kväll går Sverige in i fotbolls EM som i år är orättvist eftersom 6 lag spelar alla gruppspelsmatcher på hemmaplan

I kväll möter Sverige Spanien borta och där har alla svårt att vinna. Jag tycker att detta EM är en parodi där en del lag får spela sina alla matcher i gruppspelet på hemma plan. Det tycker jag gör att det inte blir ett rättvist EM. UEFA är en koloss på lerfötter som har hållit på med mycket konstigt inte minst sedan Lennart Johansson slutade. Mutor och andra oegentligheter har förekommit. Det har väl gott att ordna ett EM utan att flera lag i gruppspelet får fler hemmamatcher. Jag tror Sveriges chanser är mycket små mot Spanien för det är helt enkelt ett för bra lag inte minst när man har hemmaplan. Kan Sverige sedan slå Polen och Slovakien då borde man kunna gå vidare även om man förlorar idag.

Italien spelar alla sina gruppspelsmatcher hemma. Det gör även Danmark, Nederländerna, England, Spanien och Tyskland. Några länder spelar aldrig hemma och ett land av dessa är Sverige. Jag tycker med det upplägget är att det inte kommer att bli ett rättvist EM detta år. Det är en fördel att spela hemma inte minst när man nu öppnat upp en hel del för publik.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *