Soppatorsk och viljelöst.

När det krävdes som mest och en final-plats stod på spel så vek Skellefteå ner sig. Fortsätter Västerbottningarna att spela såhär i SHL så kommer man att ha stora problem, även mot de lägre placerade lagen. Men känslan är ändå att laget inte riktigt kan lägga in de högre växlarna i kalla CHL och när matcherna pendlar fram och tillbaka som ikväll så har man inte viljan eller energin att vända matcherna. Det laget visade upp i de två avslutande perioderna var kanske de två sämsta perioderna denna säsong då absolut ingenting stämde trots flera, flera försök i numerärt överläge.

Tråkigt givetvis att laget viker ner sig när man hade kunnat gå till final och kamma hem ännu en titel, men än tråkigare är sättet man gör det på. Från soffan så syntes det också tydligt att LAGET inte fungerade. Vid uppspelen och inspelen i offensiv zon så skulle allt ske på egen hand med halvdana soloprestationer och rent ut sagt kassa försök till nedlägg som allt som oftast stannade på Luleås blå. Nej i ett väldigt blekt Skellefteå så är det bara Tim Heed som förtjänar beröm då ingen annan kom upp i nivå. Må detta spel vara borta på Torsdag när viktiga SHL poäng står på spel. Ett stort bevis på att laget saknar fokus är när både Widing och Forssell tar de utvisningar för puck-out som de gör, ett sådant misstag gör man inte ifall fokusen är på rätt plats.

Luleå då? Laget blev flera gånger hyllade i sändningen och fick en hel del lovord. Jag känner, varför? Luleå är väldigt bleka, och fastän man ikväll gör en av sina bästa matcher så är det absolut inte i närheten av lag som Linköping, HV71, Växjö, Skellefteå och Örebro när de spelar efter sin normala kapacitet. Norrbottningarna får hoppas på att deras motståndare i kommande slutspel inte når upp till sin högsta nivå samtidigt som Luleås spelare överpresterar i en hel månad. Över en-två matcher så kan de brunka och grisa sig till vinster, men sett över sju matcher så har laget ingenting att komma med. Så är känslan. Detta blir väl än tydligare när Skellefteå gör en av sina sämsta insatser men ändå bara är ett mål ifrån att nå förlängning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *