Disciplinnämnden gör säsongspremiär

Dagens snackis är förstås disciplinnämndens beslut i de två hjärnskakningssituationerna från i lördags som de har haft i uppgift att ta ställning till.

Om ni inte redan läst:

  • Anton Hedman friades för tacklingen på Pontus Petterström.
  • Joakim Lindström fick två matchers avstängning för nacksvingen på Linus Klasen.

Kommentar? Disciplinnämnden har ett rykte om sig att vara en smula inkonsekvent – och när jag framställer det så är jag ganska snäll – men om de använde sig av tombolan här så drog de åtminstone en vinstlott när de friade Anton Hedman. Tacklingen var kanske onödigt hård, men det går knappast att hitta stöd i regelboken för att han ska stängas av.

När det sedan gäller Joakim Lindströms två matcher är det väl ingen långsökt slutsats att disciplinnämnden vill stämma i bäcken tidigt under säsongen. Om de ska stänga av liknande förseelser säsongen ut så kommer de att få jobba. Men visst, det var ett regelbrott och för Lindströms och Skellefteå AIK:s del finns förstås ingen anledning att lägga mer energi på frågan nu.

ooo

Medan elitseriens disciplinnämnd skickar ut ett torrt pressmeddelande har NHL ett lite annat tillvägagångssätt. Där står ju Brendan Shanahan framför en tv-skärm och förklarar pedagogiskt – medan slowmotion-bilderna rullar – vilken paragraf som spelaren brutit mot. Om vi kunde fått hit nåt liknande så lovar jag att debatten skulle bli lite mer saklig och sansad.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *