Var är målen?

Det är klart att det skulle bli 1-0 när jag bad om mål.

Man hade ju kunnat ägna alla förlustanalyser åt faktumet att några av lagets bästa spelare står på skadelistan, men jag vill nog helst undvika det. Inte för att det saknar betydelse – tvärtom, med Jimmie Ericsson och Pi-Ed Bellemare i laget hade chanserna förbättrats betydligt  –  utan för att skador faktiskt är en realitet för alla lag, hela tiden. Trots allt får man inga extrapoäng för att man borde ha vunnit, och trots allt har Skellefteå AIK ett tillräckligt bra lag – med eller utan lagkaptenen – för att slå vem som helst.

Nu är en uddamålsförlust i Jönköping ingen katatrof, inte på långa vägar, men om man förlorar bortamatcherna blir det ännu viktigare att vinna på hemmaplan. Bara så att vi är på det klara med det.

Det handlar ju inte om att någon serie avgörs i tredje omgången, det handlar om att man vill ha en bra känsla att bygga på. Ni vet, det där lite diffusa begreppet ’momentum’ som vinner matcher åt en.

ooo

Slutforceringen i Luleå gav ett skott under sista perioden. Idag fick vi åtminstone en fyrdubbling…

ooo

Visst är elitseriens målsnitt något under vad vi hade hoppats på, men nån borde säga till Oscar Ahlsenfeldt att han inte behöver fixa det själv.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *