Konkurrensverket säger sitt

Well, well, well.

Konkurrensverket tvingade Hockeyligan att släppa in NHL-spelare i elitserien, men knappt hade vi hunnit tänka igenom vem som går vart innan klubbarna – de flesta av dem, åtminstone – bestämde sig för att överklaga.

Om jag har förstått saken rätt så har Hockeyligan, enligt Konkurrensverkets beslut idag, ingen rätt att hindra enskilda klubbar att plocka in spelare på korttidskontrakt. Det skulle innebära att klubbar som har mycket att vinna på en lockout – säg, Frölunda – skulle kunna bryta överenskommelsen om att porta tills vidare-spelare utan att riskera någon form av straff eftersom det skulle kosta ligan alldeles för mycket.

Men vill de det? Jag vet inte vad de har för skäl att följa strömmen eller att gå sin egen väg, men sista ordet är definitivt inte sagt.

ooo

Skellefteå AIK är inte ett av de där lagen som tjänar på öppna dörrar. Visst, en motiverad Jonathan Ericsson hade man inte nekat, men den nuvarande truppen är redan bred och vass – till skillnad från vissa andra lag, som är i större behov av förstärkningar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *