Norrena tog allt – nästan

Det kanske var symptomatiskt för nåt att Fredrik Norrena åkte fram till sekretariatet efter slutsignalen, la sitt välförtjänta pris för matchens lirare i plockhandsken – och tappade det rakt ner i isen. Nåt i stil med att det handlar mer om hur man skjuter än om hur mycket skjuter, tänker jag. Skellefteå AIK fick iväg 29 skott, men de allra flesta var slagskott från blå eller utanför slottet. Få returer, få sidledsförflyttningar.

Det är ju alltid en avvägning man måste göra efter en match, att bestämma sig för hur mycket som var det ena lagets förtjänst respektive det andra lagets brist. Idag? Växjö är bra, men de är inte tillräckligt bra för att på egen hand stoppa ett Skellefteå AIK i form. Uppenbarligen var det inte ett formtoppat hemmalag vi såg i eftermiddag.

ooo

Erik Andersson var tydlig med att han såg måltorkan som en attitydfråga, och det känns ju som en trist – men säkert alldeles riktig – förklaring. Förtjänar inte publiken bättre än så? Man kan ha överseende med bristande kunnande, men när det handlar om bristande inställning är det svårt att komma på någon giltig ursäkt. Den där om att det är omgång 4 räknar jag definitivt inte dit.

ooo

Nu är han ju en del av dem som – rätteligen – får stå till svars för dippen i säsongsinledningen, men jag kan inte komma ifrån hur mycket Oscar Lindberg ligger bakom med sin puckskicklighet och sitt spelsinne. Jag hoppas att han får utdelning snart.

ooo

Ironin i att ljudsystemet hackade till i varje låt som soundtrack till det repiga spelet. Kasta ut och köp nytt. Inte spelarna, alltså, grammofonen.

ooo

Jobbigt spelschema nu. Efter tre förluster mot tre bra lag (jo, Växjö har hög kapacitet) väntar nu Frölunda, Brynäs och Färjestad. Men alla slår alla i den här serien, och det vill nog till att det lossnar målmässigt nästa vecka om det inte ska snackas mer än nödvändigt om en dålig säsongsinledning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *