Svensson måste få stå

När jag senast sprang omkring i de här korridorerna under Folkbladet-flagg var dagens uppgift att försöka få fram om Andreas Hadelöv eller Nicklas Dahlberg skulle stå – och av den informationen försöka uttolka vem som var förstemålis. Hadelöv var den etablerade förstemålvakten och Dahlberg uppstickaren som hade fått chansen och tagit den.

Liknande läge nu, Eriksson vet vi vad han kan, Svensson är ännu rätt oprövad i elitserien. Men det är klart, efter matcher som idag spelar det ju ingen roll om han har gjort 15 eller 500 elitseriematcher. Synd på höstlövet som singlade in, bara, men det gör ju mindre när det är en reducering.

Om ni skulle tvinga mig att välja en förstemålvakt – även om jag helt och hållet förstår tränarnas strategi att hålla igång båda två – så säger jag Svensson för tillfället. Håller puckarna nära sig, utstrålar lugnet.

Jag är ju av den gamla hederliga uppfattningen att man har gjort sig förtjänt av att starta nästa match efter en bra insats, så därför hoppas jag på Svensson i mål på tisdag.

ooo

Det blir kanske lite mycket Bud Holloway-kramande i den här bloggen mellan varven, men det är bara för att han är så bra på så mycket. Såg ni tacklingen på Magnus Nygren som ledde till att Nygren hämndtacklade ut sig i två minuter? Sånt kan vända en hel match. Sen hade han inte sin bästa match offensivt, men med elva assist på sju matcher kan han få ha en off-dag.

ooo

Förneka det inte nu, efter Växjö-matchen bävade ni också inför Frölunda, Brynäs och Färjestad; med tre förluster i ryggen, mot tre tippade topplag. Nu vet hur det gick. Den här elitserien är underbart jämn…

…vilket gör att jag inte ens ska försöka mig på en gissning hur de tre kommande matcherna mot lag på tabellens nedre halva kommer sluta.

ooo

Jumbotronen aviserade att nästa hemmamatch går mellan AIK och AIK. Tja, det är väl en skön kompromiss namnmässigt som ingen kan klaga på.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *