Utklassning

Vi pratar om och gläds åt en jämn elitserie – med all rätt – men ibland måste vi ju erkänna att det skiljer en del mellan topp och botten. Det var inte så mycket att Skellefteå AIK gjorde mål på allt under de där åtta minuterna i andra perioden, det var mer att vi hade kunnat spela om den här matchen hundra gånger till och jag tror att Rögle hade vunnit max tre. Man kan inte släppa till så många skott och chanser häruppe utan att få betala för det.

ooo

Om man ska plocka fram namn så kan man ju hålla på hela natten, men jag vill plussa för Viktor Arvidssons och Petter Emanuelssons samarbete. Emanuelsson har fått ett lyft av så mycket istid och jag hoppas att det inte är deras minuter som ryker när Pi-Ed Bellemare och Ryan Vesce ska in i laget. Mer om det senare.

ooo

Rögle fick iväg några skott i sista perioden och därmed fick Markus Svensson kämpa lite för sin första nolla också. Jag frågade Anders Forsberg om han ska byta målvakt nu – han brukar göra det efter en bra match – men han skrockade bara ett ”vi får se”.

ooo

Inga SAIK-utvisningar i de två första perioderna, såg ni det? Det blir lite lättare när man är steget före motståndaren.

ooo

Juhamatti Aaltonen är ett spännande nyförvärv för skåningarna, men ikväll såg han vansinnigt vilsen ut. Blandade kvalitetaktioner med obegripliga misstag. Lär bli en bra förstärkning när han får matchträning.

ooo

VM-kval i Berlin i förrgår, elitseriegrundserie i Skellefteå i dag. Man måste nog ha en genuin kärlek till sport eller ett läskigt professionellt förhållningssätt till jobbet att kunna göra den resan. Lasse Granqvist verkar lyckligtvis ha både och.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *