Holloways väg till poängrekord

Lördagsfacit:

Å ena sidan, noll poäng.

Å andra sidan, Martin Sevc.

På nåt sätt är de ju relaterade. Båda punkterna är ett resultat av ojämn backbesättning. I dag stod Johan Alm, Fredrik Styrman och till och med Tomas Skogs för hårresande misstag som ledde till en hemmaförlust, och det är precis det som Sevc ska in och rätta till.

Nu lär det bli, som jag var inne på igår, Erik Andersson som får åka hem. Synd, Andersson har efter en rostig start tillhört de fyra bästa backarna i nästan varje match. Han pratade om det själv efter matchen, att han kom hit för att få självförtroende och det har han fått.

ooo

I övrigt? Matchen var jämn och bra. Linköping fick igång Carl Söderberg och resten av hans kedja, och det kommer man långt på. Därtill var Joacim Eriksson mänsklig i kassen. Ett olycksfall i Skellefteå AIK:s arbete, inget mer.

ooo

Bud Holloway rycker i poängligan, nu fem poäng före resten. Poängsnittet är 1.40 och om han fortsätter som han har inlett landar han på 77 poäng – en fler än Håkan Loobs poängrekord. Men det är nog att hoppas på för mycket…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *