De är Skellefteås trevligaste

Häromdagen gick Johan Davidsson upp i ledning över flest assist i elitserien genom tiderna, och Aftonbladets Tomas Ros utnämnde honom i samband med det till ”elitseriens trevligaste spelare”.

Tänkte att det kunde vara intressant att göra en liknande granskning i Skellefteå AIK.

Skellefteå AIK är överlag en samling väluppfostrade pojkar, och det finns förstås en hel massa faktorer som gör att man uppfattar någon som trevlig. Om vi ska vara alldeles noga så borde nog listan heta ”spelare som i ytliga kontakter med media lyckas ge intrycket av att de inte långsamt plågas till döds av att vara där”. I journalisttermer: ”trevligast”.

Erik Andersson. Man kommer aldrig och stör Erik, är känslan. Det gör man säkert hela tiden. Välformulerad, smart kille.

Oscar Möller. Har den där pillemariska uppsynen hos en sjuåring i godisaffären som alltid gör en på gott humör. Och lagkamraterna också, tror jag. Nog så viktigt som hans spel på isen.

Anders Forsberg. Det var inför en kvartsfinal i Örnsköldsvik i våras som Peter Jihde berättade – förundrad! – om att han hade ringt upp tränarna kvällen innan, och medan Ulf Samuelsson körde på sina vanliga hockeytränare-som-tröttnat-på-journalister-klyschor så var Anders Forsberg en sån som frågar om hur det är och om det ska börja regna och vad man tycker att vi ska göra med Syrien. Typ.

Forsberg är inte bara en duktig tränare, han är också en person som man genuint hoppas att det går bra för.

Nästa inlägg: Skellefteås största praktsvin. Eller, hm. Vi får se.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *