Vesce lär vara rostig

Ryan Vesce är nu på is i sin nya stad, Martin Sevc kommer ikväll, och Pierre-Edouard Bellemare tränar för fullt efter skadan.

Drömscenario: alla tre spelar imorgon.

Verkligheten: bara Sevc och Vesci lär göra det – den senare dessutom i mer måttliga mängder.

Jag har aldrig spelat hockey på hög nivå, men jag har pratat med många som gjort det, och om det är något de återkommer till så är det ”hockeykonditionen”, skillnaden mellan att sitta på en träningscykel eller delta i övningar och spela långa byten i matchtempo. Martin Sevc har fått värma upp i HC Plzen, men Ryan Vesci kommer direkt från träningshallen. Och kanske viktigast av allt: förra året spelade han bara 18 matcher på grund av långtidsskada.

Vi ska ha nog inte förvänta oss en formtoppad newyorkare imorgon.

ooo

När det gäller Bellemare är det nog klokt att undvika en för tidig comeback. Med all respekt för Bellemare: just nu är det förhållandevis gott ställt på forwardssidan.

ooo

Andreas Jämtin förstärker serieledaren HV71. Jag tillhör dem som anser att Jämtin ger ett mervärde till elitserien, livar upp och rör om i grytan, och dessutom är han inte alls en oäven hockeyspelare. En skicklig gris, helt enkelt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *