Därför menar Lasse Johansson allvar

HV71 och Skellefteå AIK blir någon sorts hockeyns Barcelona och Real Madrid (jaja, inte riktigt) och skickar knappt en tredjedel av truppen som ska till Karjala Cup.

Skellefteås bidrag: Oscar Lindberg, Melker Karlsson och Niclas Burström.

När det gäller Oscar Lindberg kan ingen vara förvånad. Trodde hans genombrott skulle komma redan ifjol. Niclas Burström har ju också varit och nosat på landslaget. Men Melker Karlsson? Nej, det hade jag inte gissat för ett par månader sen.

Nu tror jag inte att Karlsson kommer att hålla uppe sin poängproduktion säsongen ut – men jag har gärna fel där – men det jag gillar med Melker är att han sällan har pekats ut som den största talangen i sin kull. Han är egentligen ganska komplett – minus storleken – men har alltid slagit sig fram med inställning och hårt jobb. När en sån spelare får dra på sig Tre Kronor-tröjan ger det hopp om att man inte måste kallas ”underbarn” för att kunna ta sig till högsta nivån.

ooo

Det blev ju klart i förrgår att Erik Andersson stannar säsongen ut, och jag tycker att det säger en del om ambitionsnivån i klubben. Jag har ingen aning om vad Erik Andersson kostar, men jag vet att det hade varit billigare kortsiktigt att sätta in en redan kontrakterad Fredrik Styrman – ingen dålig elitseriespelare men inte den som håller ihop en backbesättning – och hoppas att ihoplappningen håller någorlunda. Som förra året.

Men Lasse Johansson spenderar hellre några hundratusen till och skippar ”någorlunda”. Sånt visar att man menar allvar – och kan vara skillnaden mellan guld och silver.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *