Jag hade fel

Det är ett välkänt faktum att man kan använda statistik till att styrka nästan vad som helst. Jag skulle, exempelvis, utmåla följande trender:

Växjös powerplay är på uppåtgående.
Skellefteås boxplay är på nedåtgående.

Verkligheten ser förstås annorlunda ut. Växjö har visserligen lyckats sätta två puckar i numerärt överläge (powerplay-effektiviteten når nu hisnande 3.33%) och Skellefteå har visserligen halkat ned på fjärde plats över bästa boxplay i ligan, men när allt kommer omkring ikväll tror jag att Melker Karlsson & Co kommer att ha koll på Tomi Kallio, Brad Moran och allt vad de heter.

Men visst, det kan jag ju få komma att äta upp.

ooo

För jag har ju fel ibland.

För två veckor – inför de här fyra hemmamatcherna som vi nyligen har avverkat – lovade jag en uppföljning på publiksnittet. Då var den 4946 åskådare, det stod mindre sexiga lag som Rögle och Timrå på agendan och jag skrev att snittet knappast kryper över 5000 när oktober är slut.

Det gjorde den. Inte mycket – och det var nog inte utan hjälp av familjedagar och kampanjbiljetter – men ändå. 5051 är nu publiksnittet i Skellefteå Kraft Arena under 2012/2013.

ooo

Efter lördagens framemotsedda debuter för Ryan Vesce och Martin Sevc kan de nu kanske få skrida till verket i lite mer lugn och ro.

Framför allt Vesce behöver ju all matchträning han kan få. Jag ska inte fortsätta att prata om hur seg han såg ut mot Timrå – det hade sina orsaker (resa, första matchen för säsongen, förra säsongens skada) och förresten var han inte ensam i laget om det – utan jag tänkte att vi istället kunde kika på vad han kan göra när han är i form. Eller, kunde. Jag ska inte lova för mycket.

Det här är Ryan Vesce i Ryssland.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *