Vågar han peta Vesce?

En helt hockeyfri dag denna måndag, åtminstone i de tre högsta divisionerna. Som en av de gamla nog (hoho) att minnas tidevarvet då elitserien hade full omgång tisdag, torsdag, lördag – med obligatorisk matchstart 15.00 på lördagar, inget annat – kan jag känna att det är skönt att få en matchfri dag då och dag.

Men imorgon väntar Linköping hemma igen, för tredje gången på drygt en månad.

ooo

Ryan Vesces förutsättningar för att ta en plats i laget har ju förbättrats drastiskt sedan två poängproducerande rightare har gått och skadat sig, men när de kommer tillbaka är laget fullt av bra forwards.

Vesce har alltså fortfarande tid att anpassa sig till elitserien, men frågan jag ställer mig nu är: hur mycket ska det till för att Vesce ska petas?

Skellefteå har ju varit en av motståndarna till att ta in lockout-spelare på korttidskontrakt i år, och som jag förstår det är ett argument – förutom den uppenbara ekonomiska aspekten – att det skulle pressa klubbar att ta in spelare som sedan petar juniorer utan att kvaliteten på elitserien skulle höjas avsevärt. Kortsiktigt tänkande, helt enkelt.

Om Ryan Vesce inte blir många klasser bättre men ändå håller en sån som Viktor Arvidsson utanför laget gör sig Skellefteå skyldigt till just det. Man måste våga peta de välbetalda också – för lagets bästa.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *