Han kommer inte sparkas

I gårdagens tidning listade Aftonbladet elitseriestjärnorna som kan få sparken. Varje lag behövde tydligen hosta upp ett namn, och eftersom Skellefteå inte har nån större anledning att rensa i truppen blev det… Fredrik Styrman.

Det är ingen nyhet att det har gått inflation i kvällstidningsbegreppen, så det är kanske inget att uppröras över (lustigt, dock, att när en vanlig elitseriespelare gör något negativt så är han en stjärna, när han gör något positivt är han en doldis).

Men jag tror inte att sakfrågan stämmer heller. Ikväll spelar Skellefteå på sex backar (Fredrik Lindgren borta + John Klingberg och Petter Granberg sedan tidigare) och tar in junioren Arvid Lundberg i truppen, enligt Norran. Om inte Fredrik Styrman hade fått en hjärnskakning senast så hade han fått speltid ikväll, och det är nog inte sista gången som Skellefteå AIK åker på skador. Det vore dumt att stå utan alternativ när det händer.

ooo

Det finns en trevlig sida på Swehockey (oj, vad många timmar man har spenderat där genom åren) som håller reda på poängsviterna i elitserien: http://historical.stats.swehockey.se/ och klicka er fram till vänster.

Där kan vi läsa att Joakim Lindström har gjort poäng i sex raka matcher, att Carl Söderberg har gjort det i fem, men att de båda har en bra bit upp till rekordet: Fredrik Bremberg gjorde poäng i 16 raka matcher för fyra år sen. Obegripligt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *