Är Holloway bäst?

Jag har inte gått på hockey i den här stan så hemskt länge, men jag vet inte om jag har sett nån i Skellefteå med de spetskvalitéerna som Bud Holloway besitter. Det skulle vara David Rundblad, men Holloway har ytterligare en aspekt – den fysiska närvaron, balansen – som Rundblad saknar.

Och det är klart, allt han gör är inte bra, han slår felpass, han spelar krångligt, han är nonchalant. Men om man är den direkta orsaken till tre mål framåt och med lite tur hade kunnat göra ett par till – och det är under en vanlig kväll – så kan man allt få slänga bort en puck nu och då.

ooo

Som tidigare påpekat: om man spelar med Holloway så kommer man göra poäng. Ryan Vesce fick göra sitt första hemmamål, men utan att ta glädjen ifrån Vesce såg ju inte Andreas Andersson alldeles stabil ut i LHC-kassen. Linköping behöver verkligen hitta en ny målvakt om de vill utmana toppen på riktigt.

När jag är ändå är på det humöret: jag har älskat att se Magnus Johansson i landslaget och elitserien genom åren, men jag är rädd för att den epoken är över nu.

Men forwardssidan är det inget fel på. Carl Söderberg har en vinnande kombination i storlek, spelsinne och skott – och en radarpartner i Pär Arlbrandt. Holloway som poängkung och Söderberg som skyttekung i vår ger nog låga odds.

ooo

Roger Melin fick frågan om det var den tidigaste timeouten han någonsin tagit och svarade – nej. Ska tydligen ha tagit en ännu tidigare mot HV i nåt slutspel.
– Men då hade jag bestämt mig innan för att det var ett sånt jäkla liv på läktarna, sa den alltid lika coole Melin.

ooo

Vi hyllar alla unisont fjärdekedjan efter en sån här fin match, men de har – som Anders Forsberg sa på presskonferensen – varit bra i flera veckor nu. Pontus Petterström är tjuren Ferdinand post-bistick, Adam Pettersson är rätt duktig med puck och Martin Lundberg har ju adderat måldimensionen till sitt vanliga tacklingsspel. Nyttig kedja.

…men att Lundberg skulle göra mål i powerplay hade nog inte ens Forsberg förutsett.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *