Slut på segersviten

Det blev lite lustig stämning när Anders Forsberg vände sig till sin kollega Sam Hallam (döpt efter en libanesisk trollkarl) på presskonferensen och utbrast:
– Jag förstår inte alls hur ni har hamnat där ni har hamnat…

Sam Hallam valde att skratta och Forsberg sa det säkert i all välmening, men om man verkligen ska bena ut svaret på frågan så är nog en svag ledarsida åtminstone ett möjligt alternativ. Växjö har ju ett bättre lag på papperet än vad de har lyckats visa i tabellen.

Men här har de uppenbarligen lättare att få ut sin potential, och vad det beror på verkar ingen ha någon aning om.

När det är segersvit på sju matcher som avslutas får ni inga krisrubriker från mig (kom tillbaka om det blir en lika lång förlustsvit nu) – det får räcka med ett grattis, Växjö.

ooo

En annan svit som bröts: Joakim Lindströms poängsvit. På’t igen, bara.

ooo

Fredrik Norrena har ingen vidare statistik, men det var längesen jag såg honom göra en dålig match i Skellefteå. Oscar Lindberg hade en intressant tanke om att det hade med hans udda målvaktsstil att göra, att han är från en tid innan butterfly-stilen slog igenom. Läs mer här om det.

ooo

Individuell spelarkritik. Det är med sorg i hjärtat jag ser att Tomas Skogs fina inledning på säsongen har gått över till en hjärtat-i-halsgropen-hockey. Det var ju hans indianare – följt av svagt försvarsspel från Rasmus Edström – som ledde till 1-1-målet.

Man märker inte alltid Fredrik Lindgren när han spelar, men det märks när han är borta – och det är ett gott betyg åt honom. En okej back kan göra viktiga brytningar i farliga situationer, en bra back låter dem inte uppkomma.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *