Misstagen som avgjorde matchen

Den mediala bevakningen av sport i allmänhet handlar ju oftast om hjältar och syndabockar – därför att det är det som majoriteten av tidningsläsarna vill läsa om – och det är i stort som det ska vara, tycker jag. Har aldrig förstått klichékritiken från spelare och ledare att den amerikanska sportjournalistiken fokuserar på hjältar och lämnar syndabockarna därhän. Det må så vara (även om jag tycker att det är en överdrift), men det innebär inte att de gör rätt.

När det är en positiv insats som avgör matchen skriver vi om det, när det är en negativ insats skriver vi om det.

Så, här är misstagen som förlorade matchen för Skellefteå AIK igår.

  1. Jimmie Ericsson och Joakim Lindström tar det lugnt i egen zon och ger bort pucken. Har skrivit det förut: Lindström är kanske elitseriens bäste spelare i fråga om klubbteknik, men han spelar så nonchalant ibland att man blir alldeles förfärad.
  2. Sam Marklund tappar pucken som siste man. Man skulle kunna säga att det är ett juniormisstag på seniornivå, men när man ser mer erfarna spelare göra samma sak vet man att det inte är så enkelt. Men Marklund ser inte färdig ut för elitserien – än.
  3. Oscar Lindberg tar TVÅ vansinnesutvisningar i sista perioden. Tycker båda är solklara. Domarna har börjat plocka felaktig handstoppning med större regelbundenhet och då är det ens skyldighet som spelare att släppa pucken innan det börjar bli ett gränsfall.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *