Målvaktssituationen

Efter hemmamatchen mot Modo i tisdags pratade jag en stund med Joacim Eriksson om hur det är att dela på förstemålvaktsförtroendet med Markus Svensson.
– Vi brukar få veta på matchdag eller dagen innan vem som ska spela.
Är det tillräckligt lång tid för att ställa in sig på match?
– Jag föredrar att få veta dagen innan, så har det alltid varit där jag har spelat. Jag vill ha den tiden för att kunna förbereda mig.

Och när jag frågade hur det var att aldrig få veta mer än en match i förväg hade Jocke ett enkelt svar:
– Det har ju funkat bra hittills.

Det har det. Skellefteå har gett bort några poäng den här säsongen, men jag kan inte påminna mig om att vi någon gång har klandrat varken Eriksson eller Svensson för det. Ett betyg gott som något.

ooo

Det mytomspunna året 1978 har aldrig riktigt dokumenterats så grundligt som det förtjänar – förrän nu, när Jonas Fahlman har skrivit en hel bok om det (läs en intervju här). Jag har inte hunnit läsa den än, men ett intressant ämne i händerna på en påläst och noggrann skribent kan inte bli annat än bra. Dessutom är jag av åsikten att alla bokprojekt som bidrar till mer kunskap om bygden och dess historia ska uppmuntras högljutt, så: köp boken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *