Rätt att skicka Arvidsson till JVM

Efter lördagens fina insats av Viktor Arvidsson – karriärens bästa elitseriematch? – hade det känts som en skandal om han hade fått stanna utanför JVM-truppen. Lyckligtvis har förbundskapten Roger Rönnberg koll på sina saker, och Skellefteå AIK får ett bidrag till turneringen i år igen.

Arvidsson har inte alltid fått det att lossna i höst, men en sån spelartyp vill man inte lämna hemma – och det är ju bara en tidsfråga innan målen börjar trilla in med jämnare mellanrum i elitserien också. Dessutom tyckte jag mig se i lördags att han har blivit klokare i avvägningen mellan skott och passning. Arvidsson ska skjuta mycket, men det är sällan som förstaskottet på en oskymd målvakt sitter och då kan en passning och sidledsförflyttning vara mer effektivt.

ooo

John Klingberg spelar J20-match mot Modo idag, och bloggen tänkte åka upp och scouta honom. Om han inte är alldeles för rostig så borde det ju vara en nivå några snäpp under hans toppkapacitet. En bra match att få speltid i, alltså.

ooo

”Perra” Johnsson sparkas efter att ha tagit sin vansinnigt skadefyllda trupp till två av elitseriens svåraste arenor och plockat fyra av sex poäng. Den tajmingen kan bara förklaras av att ersättaren Anders Eldebrink varit klar under en längre tid.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *