Forsberg ville inte såga laget

Vet inte vad jag tycker om att Anders Forsberg gick in på ytterligare en presskonferens efter en ny hemmaförlust och sa att han i stort var riktigt nöjd.

Å ena sidan: det hade varit uppfriskande om han inte dragit sig för att kritisera laget och erkänna att de gå igenom en dålig period just nu.

Å andra sidan: vad ska han säga?

Jag känner att jag inte är i en position att såga laget när jag inte vet vad som är fel. Alltså, jag kan ju se att det är tafatt och nervöst och att de har svårt att göra mål på alla chanser, men jag kan ju inte säga specifikt vad som ska förändras. Kanske är det som Forsberg säger: det måste studsa rätt, och om man håller uppe spelet som man avslutade med under en hel match så vinner man.

ooo

En NHL-spelare var i hallen, Cody Franson, och då sa det SMACK varje gång han slog en passning. Här var det inte fråga om lirarflippar, det var stenhårda mackor rakt på läppen, för att slänga in en gammal hockeyklyscha.

ooo

Tre ny pinnar för Joakim Lindström, som nu klättrade upp på andra plats i poängligan. Vilken sagolik form han är i.

ooo

Ryan Vesce blev ju petad i mittperioden, och när jag pratade med Anders Forsberg efter matchen menade han att Vesces tröghet (för den förnekade han inte) beror på en halvskada som han dras med.

Men det var inte därför han klev av idag; det var enbart för att han ser ut att vara Skellefteås sämsta värvning sen Atvars Tribuncovs (mina ord, inte Forsbergs…).

Artikel om Vesce här.

ooo

I den kan ni också läsa att det inte är någon fara med John Klingberg – Forsberg vill bara matcha in honom gradvis. Som jag var inne på igår: hoppas att det går snabbt. Klingberg behövs.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *