Säsongens bästa grundseriematch

Låda i min lilla jävlar.

Jag kom till matchen med två nuits blanches i ryggen, och efter halva matchen började jag undra om det var mina sinnen som förvrängts så att världen blev ljus, vacker och intensiv.

Sen gick jag till presskonferensen och där satt två tränare och pratade om hur bra PR det här var för hockeyn som sport, och jag förstod att det inte bara var jag som satt och njöt i 60 minuter. Jag tror att vi just såg grundseriens bästa elitseriematch i år.

Och det fick mig att inse just hur mycket jag längtar efter slutspelet. Tänk att få uppleva det här varannan dag i en månad eller två.

ooo

Man kan nämna många – Erik Andersson bra som center, Martin Sevc het som jag aldrig sett honom, Oscar Lindberg dominant emellanåt, Johan Forsberg och Pontus Petterström ligger bakom två mål var (skymmer målvakten totalt), Adam Pettersson!  – men man måste bara lyfta fram John Klingberg. Har varit borta i åtta månader, men är så lugn med puck, så smart, så konstruktiv. Snacka om en förstärkning.

ooo

Christian Berglund är en poängmakare av rang, jag säger inte emot det, men är inte Joakim Lindström elitseriens bästa spelare just nu? Han är åtminstone den roligaste att titta på. Kolla sekvensen i slutminuten. Han har just gjort 5-4 och ska spela av matchen när han försöker halvchippa ut pucken i mittzon, misslyckas och Färjestad behåller trycket.

Då får han tag på pucken igen, och som vanlig människa hade man ju gjort allt annat än den vansinnesdragningen som går hem och dödar de sista sekunderna. Lindström är underhållning.

ooo

Chris Lee kan inte klaga på för lite istid. 31 minuter!

ooo

Med det säger vi god jul till elitserien. Uppdateringen på bloggen blir sporadisk under uppehållet, men jag ska försöka få ut någon sorts sammanfattning av eller betygsättning på höstsäsongen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *