Bra deal för båda parter

Intressant story i Norran idag, den om junioren Gustaf Burström som fått byta omklädningsrum sen han bytte klubb.

För ett par år sen gjorde Folkbladet en undersökning av Skellefteå-undrets negativa konsekvenser – om killarna som aldrig blev någon Adam Larsson utan slogs ut på vägen. Det kom entydigt fram att det är höga krav och hård press att prestera för dem. I gengäld får man tillgång till en bra utbildning och – om man är tillräckligt bra – speltid i elitserien.

Det här känns som ytterligare en konsekvens av den sortens klimat. Klubben – som ju juniortränarna representerar – tar uppenbarligen inte lätt på att man kontaktar en annan klubb på egen hand och ordnar en övergång.

Men bara för att man byter klubb i junioråldern behöver det inte betyda att det är tack och adjö för all framtid. Fråga bara Johan Alm.

Ooo

Fredrik Styrman går till Brynäs, och det är en bra deal för båda parter. Styrman är ju inte speciellt nära en plats bland sex backar när det är full trupp. Om det är en bra deal för Brynäs också återstår väl att se på Styrmans utvecklingskurva.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *