Fjärdekedjan bäst på isen!

Oj, oj, oj! Vilken match det blev! En match som bjöd på allt man kunnat hoppas på. Vackra hockeymål, blod, svett och en fantastisk kämpaglöd! Skellefteå AIK – som nu har ett sexpoängs försprång till tabelltvåan HV71 – visar, för jag vet inte vilken gång i ordningen, att de har en fantastiskt bred spelartrupp. AIK fick något av en mardrömsstart med ett mål insläppt redan i början av den andra spelminuten. Något som inte tycktes bekymra hemmalaget det minsta.

AIK:s tänkta ”poängkedjor” har det fortfarande lite trögt och i powerplay finns det mycket att förbättra. Så brukar det inte sägas om ett lag som på elva matcher har tagit 30 poäng av 33 möjliga. Det finns dock en väldigt enkel förklaring till detta. När stjärnorna får en svacka, kliver ”doldisarna” fram. Ikväll hette matchens stora hjälte Martin Lundberg, som i två av tre perioder ingick i fjärdeformationen, med Adam Pettersson och Johan Forsberg som kedjekamrater. 1-1 målet kom då Pettersson, som fått pucken av Lundberg, snyggt dribblar en HV-back och sedan lika tjusigt lägger in ett backhandpass till ”Foppa” som bara behöver stöta in pucken i kassen bakom Wesslau. Stämningen i arenan var fantastisk!

Lundberg fick i den andra perioden också göra 4-1-målet – och vilket mål det var sedan! Pettersson tar in pucken i anfallszon, droppar till Johan Forsberg som driver runt HV-back och till sist lyckas hitta Martin Lundberg snett-innåt-bakåt som nätar på direktskott. Hockeygodis!

HV71 försöker då i slutet på den andra perioden desperat ändra på matchbilden genom att spela grisigare och efter periodens slut åker Marcus Nilson på Jocke Eriksson. Något som inte tolereras av Martin Lundberg. Fighten var det ingen tvekan om vem som vann. Lundberg läxar upp Nilson med en rad högerkrokar och åker sedan lugnt och samlat av isen. Som ett slagsmål bör se ut.

AIK visar sedan prov på bra disciplin när man i tredje perioden helt enkelt stänger matchen genom att inte ge HV några onödiga chanser.

Jag kommer somna med ett belåtet leende på läpparna.
Godnatt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *