Modo blir inte bättre än sexa.

Skellefteå AIK kopplade ett järngrepp om serieledningen i lördagens kamp mot HV 71. Modo å andra sidan, med sina 68 poäng, ligger på en sjätteplats – fem poäng bakom Linköping. Kvällens matcher kan inte bjuda på några jätteförändringar i tabellen. I ”ingen mans land-matchen” mellan Växjö och gnaget kan det hända grejer – där Växjö med tre poäng kan gå om sina motståndare från Solna som nu sitter på niondeplatsen. Ifall Luleå vinner på bortaplan mot HV 71 så kliver norrbottningarna förbi Färjestad i tabellen.

Jag tror inte att Modo kommer att kunna ta sig högre än till den sjätteplatsen de redan nu ligger på. Lagen ovanför Modo i tabellen är helt enkelt lite för starka för att Ö-vikslaget ska kunna ta sig förbi. Det skulle i så fall vara Luleå men topp fyra kommer, i grundseriens slut bestå av Skellefteå AIK, HV 71, Färjestad BK och Linköpings HC. Det är i alla fall vad jag tror.

AIK saknar Niclas Burström inför kvällens match p.g.a. sjukdom sägs det. Istället går Erik Andersson, som på slutet fått ta rollen som extraspelare i AIK, in och bildar backpar med Fredrik Lindgren. Då Martin Lundberg är avstängd idag så träder Viktor Arvidsson åter in i startuppställningen. Även Oscar Sundqvist ges chansen ikväll.

Snart dags för match. Ska bli kul att se om AIK:s oerhört positiva trend håller i sig även ikväll!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *