En ängels tålamod

Igår tog Skellefteå AIK tre viktiga poäng. Inte bara för att man utökar sitt försprång i serien gentemot tabelltvåan – som numer heter Färjestad BK – utan också för att visa att spelarna i laget inte påverkas professionellt av rockaden på tränarsidan. Man må tycka att det är synd på en så förträfflig tränare och ödmjuk ledare, men i matchen mot Linköpings HC visade man att spelet sitter, oavsett vem man har i båset. Trots allt är ju majoriteten av tränarteamet kvar och alla vet vad som gäller. Denna attityd skall hela laget ha en eloge för. Genom dessa tre poäng undviker man dessutom en hel del spekulationer kring huruvida sparkandet av Forsberg var ett förilat beslut. Om beslutet skulle förhöjt Skellefteå AIK:s chans till ett SM-guld, kommer vi aldrig att veta säkert. Vad som däremot gjorts klart är att laget inte står och faller vid en enda person och att man inte tänkt vika ned sig.

Skönt var det också att Jocke Lindström gjorde mål och noterades för en assist, vilket man får hoppas tyder på en stigande form. C-MORE har i alla fall bestämt sig för att, istället för att klocka Jockes tid i powerplay utan mål, sätta ett datum på det. Senast Lindström nätade i pp var alltså den första mars 2012. Hoppas att den sviten avslutas i morgon!

Nu väntar bortamatch mot HV71 i morgon och det blir, HV:s tredjeplats till trots, lite av en repris från seriefinalen som bjöds på i Skellefteå Kraft Arena för sju omgångar sedan. Skellefteå AIK har inte lyckats stjäla några poäng i Kinnarps Arena den här säsongen, liksom HV71 inte lyckats stjäla några i Skellefteå. Jönköpingslaget kommer att vara revanschsugna, dels då de torskade mot gnaget igår – och dels från senast de båda topplagen möttes. Jag hoppas att vi kommer få uppleva en lika fart- och känslofylld match även om det är att lägga ribban högt.

Anders Forsberg gästade C-MORE:s studio igår kväll och jag har svårt att tänka mig att någon annan elitserietränare skulle stå ut med Leif Boorks upprepande av ”Är det inte så att du har fått ett för stort ego?” på samma föredömliga sätt som Forsberg gjorde. Många hade nog bjudit Boorken på en smäll redan halvvägs in i intervjun. När Boork sedan tar upp Anders Forsbergs tidigare uppdrag, ex. puckelpistlandslaget, och avslutar med att ifrågasätta Forsbergs kunskaper och kompetens som elitserietränare (trots två raka SM-silver i bagaget) blev det för mycket för mig – men återigen visar Anders Forsberg prov på en ängels tålamod och svarar väldigt sakligt på frågan. Detta är en av de saker jag kommer sakna mest med att ha Forsberg som tränare i Skellefteå AIK.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *