Kan bli ruskigt spännande kring slutspelsstrecket

Ber om ursäkt för den dåliga uppdateringen. Jag har varit sjuk i veckan så jag har haft väldigt dåligt med energi. Nu är jag äntligen på bättringsvägen och ser fram emot en spännande avslutning på säsongen. Skellefteå AIK:s förlust mot HV71 i torsdags var förvisso synd – men en acceptabel förlust enligt mig. HV är en tuff motståndare och på hemmaplan är de starka. Kinnarps Arena har elitseriens bästa publiksnitt procentuellt, närmare 97% av platserna är sålda varje match, och med en sådan uppbackning är en väldig fördel självförtroendemässigt. Ska man förlora så är det bättre att man gör det mot ett topplag än ett bottenlag. Tack vare segern mot Linköping i tisdags så lyckas AIK hålla både Färjestad och HV på armlängds avstånd i tabellen.

På tisdag väntar hemmamatch mot Gnaget och det blir ingen dans på rosor för Skellefteå AIK. Gnaget har vunnit fem raka matcher och det enda som står mellan dem och en slutspelsplats är ett Brynäs i dålig form, som tack vare sina två poäng mot Växjö i lördags ändå ligger sex poäng före stockholmarna. Kommer bli oerhört spännande kring kvalstrecket, särskilt som Brynäs har en rätt så tuff avslutning på säsongen. Den 2 mars gästas Gnaget av just Brynäs på Hovet i säsongens näst sista omgång. Detta kan bli en av säsongens mest spännande matcher! Skellefteå AIK har under slutetappen möjlighet att stjäla poäng från båda lagen men räkna med att det kommer bli tuffa matcher.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *