Stjärnan förlänger – 4 nya för Möller!

Nyheten som alla Skellefteå AIK-fans väntat på. Oscar Möllers agent har inte längre några detaljer att reda ut med Lars Johansson och styrelsen. Det fyraåriga kontraktet är nu ett faktum och det tackar vi för. Möller fyllde 24 år i januari och blev, för inte allt för länge sedan, med barn. Riktigt kul att en talangfull spelare, med potential att utvecklas enormt, väljer att stanna i Skellefteå!

På presskonferensen efter gårdagens match mot Gnaget fick pressen, tillsammans med AIK:s huvudtränare Anders Eldebrink, vänta ovanligt länge på Skellefteå AIK:s representant.

I laguppställningen, som släpptes en timma före matchstart, stod det att Hans Wallson var huvudtränare så jag väntade mig se honom äntra konferensrummet – men det var Bert Robertsson som gjorde oss sällskap. Visserligen är det inget tvång på att lagens respektive huvudtränare är de som möter pressen efter matchens slut – men jag såg Skellefteås första presskonferens på hemmaplan som ett utmärkt läge för Wallson att visa för press och supportrar att han tagit kontrollen. Eller kanske är det GM, Lars Johansson, som borde ta presskonferenserna då hans ansvar vuxit i och med sin nya titel.

Nåväl – det var bara en tanke. Robertsson skötte sig väldigt bra men jag är förvirrad gällande vem som har sista ordet i båset – men det det lär väl reda ut sig med tiden.

Imorgon kommer Brynäs till Skellefteå och jag hoppas så klart på seger för hemmalaget. Brynäs IF har haft det tufft på sistone. Med endast en trepoängare på de senaste 13 omgångarna har de regerande svenska mästarna bjudit Gnaget på en andra chans att ta upp kampen om den sista slutspelsplatsen. Detta kommer ju onekligen skapa lite extra spänning ”där nere” vid slutspelsstrecket men jag tror att Brynäs (trots förra årets final) är en ”bättre” slutspelsmotståndare ur Skellefteå AIK:s synpunkt.

Huvudfokus ligger ändå just nu på att säkra seriesegern och det borde inte vara några bekymmer. I alla fall inte om Möller-, Bellemare- och Hollowaykedjan fortsätter att producera!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *