Anders Forsberg i Florida

Det var snart tre veckor sedan det stora skalvet som skakade hela hockeysverige. Snart tre veckor sedan Anders Forsberg fick sparken från sitt serieledande Skellefteå AIK. Jag finner mig själv funderandes över hur det är med honom så jag prövar slå honom en signal. Jag får inget svar så jag släpper de tankarna och börjar kolla upp lite statistik inför morgondagens match mellan Luleå HF och Skellefteå AIK.

Några minuter senare ringer han dock upp och när jag frågar hur han mår svarar han:

-Jo jag mår bra! Klev just upp ur poolen faktiskt. Jag är i soliga Florida på semester.

Har du familjen med dig?

-Jo de är här. Det är inte så ofta man har semester som hockeytränare, i och med att nästa säsong egentligen tar vid när den ena slutar, så vi passade på att åka hit och ta det lugnt tillsammans. Jag kommer knappt ihåg hur det var att ha semester.

Forsberg menar på att det helt och hållet är en nöjesresa och inget jobb inblandat – men han har tänkt försöka hinna med lite hockey ändå.

-Jag ska se någon match här i Florida och sedan så hade jag tänkt försöka hinna med att se Rangers också innan vi åker hem. Men just nu är det så bra väder så vi passar på att njuta av solen och värmen först och främst.

Hur har känslorna lagt sig sedan du fick beskedet?

– Jag var lite sur i två-tre dagar och tyckte att det var ett konstigt beslut men sen släppte jag det helt. Det lönar sig inte att gå runt och vara sur. Beslutet var upp till dem så det var liksom ingenting jag kunde påverka.

När får man veta vilken klubb Anders Forsberg jobbar i nästa säsong?

-Så snart som möjligt hoppas jag – men det är helt upp till klubben. Vi kom överens om att vi inte skulle ha någon kontakt förrän slutspelet var över för att jag skulle kunna ha fullt fokus på AIK. Vi har knappt haft någon kontakt alls än så länge men klubben i fråga får bestämma när de vill släppa det.

Jag önskade Forsberg en fortsatt trevlig semester och vi avslutade samtalet. Vilken elitserietränare skulle, i Anders Forsbergs situation, ringa upp ett svenskt mobilnummer från Sunrise, Florida? Bara Anders Forsberg!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *