Statistiskt jämnt inför derbyt

I kväll är det återigen dags för derby mellan elitseriens två nordligaste lag. Skellefteå AIK gästar Luleå HF i Coop Arena och jag har goda förhoppningar på kvällens match. Som vanligt vid derbyn mellan två topplag så kommer det vara fullsatta läktare och en het stämning i arenan.

Båda lagen är i bra form och har gott självförtroende inför sammandrabbningen. På pappret har Luleå det formstarkaste laget med tre raka vinster men AIK har de hetaste spelarna med 14 mål på endast två matcher.
2-2 står det i inbördes möten den här säsongen. På dessa fyra möten har AIK tagit 7 av 12 möjliga poäng.
Luleå är det enda laget som släppt in färre mål än AIK. AIK har släppt in 96 mål, att jämföra med Luleås 87 insläppta.
Bud Holloway har elitseriens bästa +/- med +25. Näst bäst är Luleås Robin Jonsson med +24.
Niklas Olausson är Luleås bästa poängplockare med 29p. Det är sämre än AIK:s fyra bästa: Bud Holloway har 65p, Joakim Lindström har 50p, Oscar Lindberg har 38p och Jimmie Ericsson 34p.

Jag tror dock inte att man kan förutspå något resultat med hjälp av all denna statistik, som nästan som för att försvåra det hela är väldigt jämn. Varje match är en ny match och inte minst i det här fallet.

Jag hoppas i alla fall på fler mål än vad som bjöds på senast då Luleå vann på straffar efter 0-0 i Skellefteå Kraft Arena. AIK vinner, 2-4.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *