Möller matchhjälte – igen!

Vad som efter första perioden verkade bli en ganska tråkig match, blev istället en fartfylld och intensiv match, med fördel Luleå.

Skellefteå AIK drev upp tempot i inledningen av den andra perioden och efter Erik Anderssons 1-0 tog matchen verkligen fart men då var det Luleå som anstormade hårdast. De både kvitterade, genom 17-åriga Peter Cehlarik, och tog sedan ledningen, genom Joonas Vihko, och ledde med 2-1 inför den tredje perioden.

Halvvägs in i den tredje perioden lyckas glödhete Oscar Möller, via ribban, styra in 2-2 efter en skottpassning från John Klingberg. Några minuter senare så slog Luleå en icing. En icing som av någon outgrundlig anledning inte dömdes som icing och de AIK-spelare som var påväg att byta insåg att spelet fortsatte och Luleås Joonas Vihko var först på pucken. Sevc klev dit och pucken slogs upp i rundeln där Janne Sandström plockade upp den och sköt. Vihko hade då tagit sig in framför mål och styrde in pucken bakom Markus Svensson som trots tre insläppta mål gjorde en kanonmatch.

AIK satsade allt på ett kort och med ett par minuter kvar tog man ut målvakten. Luleå åkte på en utvisning efter en hög klubba så AIK fick chansen i sex mot fyra. Med nio sekunder kvar tog Jocke Lindström ett skott som Gustafsson lyckas rädda men returen hamnade bakom förlängd mållinje. Pontus Petterström var snabbt där och lyfte direkt pucken mot Gustafsson som fortfarande inte hunnit hela vägen tillbaka till första stolpen. Pucken studsade via Gustafssons axel in i mål och AIK hade kvitterat med matchklockan på 19:53.

I förlängningen föll inga mål och matchen gick till straffar. Arvidsson missade först sin straff.
Sedan sköt Jens Jakobs i plocken på Markus Svensson som svepte till lite extra med vänsterhanden och fick räddningen att se något mer spektakulär ut än vad den egentligen var.
Så var det Oscar Möllers tur. Han gick från vänster till höger och sköt ett välplacerat handledsskott mot första stolpen som går in.
Ingen annan lyckades sätta någon straff och Möller blev återigen matchhjälte, den här gången tillsammans med Markus Svensson och Pontus Petterström.

Bäst i Luleå var Janne Sandström som måste ha haft uppemot tio skott på mål, stod för två assist och var bidragande över hela planen.
Någon som imponerade var Luleås nyimporterade talang Peter Cehlarik, född 1995-08-02. Blott 17 år och har på fyra matcher i elitserien gjort tre poäng. Två assist och igår gjorde den unge slovaken sitt första elitseriemål. Han kommer att bli intressant att se i framtiden!