Ny seriefinal i Skellefteå Kraft Arena

Först vill jag skriva av mig lite irritation.

Adam Pettersson blev utvisad 2+10 min för checking to the head efter att en så kallad offensiv tackling (där puckförande spelare tacklar försvarande motståndare) tagit olyckligt mot huvudet på Brynässpelaren Simon Löf. Igår fick Adam Pettersson veta att han får tre matchers avstängning, varav en omvandlas till böter. ”Jo, jag blev lite chockad..” sade Pettersson till Norran igår.

Inte bara blir man överrumplad av beslutet att stänga av AP, utan jag blir lite upprörd också. Eftersom Petterssons axel tog i ansiktet på Löf är väl utvisningen i princip rätt. Samtidigt så tycker jag att ytterligare straff är onödigt. Inte minst med tanke på att det aldrig fanns någon armbåge inblandad och inte heller någon intention att träffa mot i huvudet.

Tacklingen påminner om den sortens tackling som spelare som Peter Forsberg och Christian Söderström var/är experter på – ett sätt att sätta försvarande motståndare ur balans och på så vis skapa sig mer tid med pucken. Den här gången tog den lite illa men samtidigt inte med någon jättekraft, och Löf borde vara medveten om att han är tackligsbar eftersom att han jagar Pettersson mot kortsargen.

Värre tyckte jag Mads Hansens tackling i huvudet på Oscar Lindberg i mitten av den andra perioden. Där kommer Hansen ”blind-side” och höjer dessutom en armbåge som träffar Lindberg i huvudet. Han fick också 2+10 min för checking to the head, men ingen avstängning så vitt jag förstår. Det är en betydligt farligare situation och borde också bestraffas som en farligare situation.
Nåväl, ”let bygones be bygones”.

I kväll blir det i alla fall återigen seriefinal i Skellefteå Kraft Arena. Den här gången är det Färjestad BK som utmanar serieledarna. AIK har vunnit samtliga av säsongens möten med uddamålet så Färjestad tycker med allra största sannolikhet att i kväll är det deras tur.

Senast Färjestad gick poänglösa från en borta match var mot just Skellefteå AIK. Kvällens gäster är starka på bortaplan men jag tror att AIK, med sin hemmapublik i ryggen, är starkare även i kväll. AIK vinner med 4-1!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *