Man väljer Brynäs eller Modo

Imorgon spelar Skellefteå AIK mot Rögle i Ängelholm. Av de 12 poäng som under säsongen delats ut mellan de två lagen har Rögle inte lyckats knipa en enda poäng. Detta är kanske inte så underligt med tanke på att AIK är elitseriens bästa, jämfört med Rögle som kommer att sluta på sista plats i tabellen med mindre än hälften så många poäng.

Holloway, Möller och Karlsson är bara några av AIK:s många heta spelare. Dessa tre har gjort minst en poäng per match de senaste fyra omgångarna. Känns oerhört tryggt, nu när det drar ihop sig till slutspel, att ha ett så formstarkt lag.

ooo

Johan Alm sade igår, då jag bad honom dela med sig av sina tankar kring den kommande matchen mot Rögle, att de inte skulle ta något för givet.
Något som jag däremot och säkert många med mig tar för givet är att Skellefteå AIK kommer få välja kvartsfinalsmotståndare först. Vare sig HV71, eller något annat lag för den delen, kommer att kunna göra något åt den saken.

Jag har grubblat lite på vilket lag AIK kommer att välja till kvartsfinalen och jag har för mig själv konstaterat att det kommer att bli ett av följande två lag. Brynäs, eller Modo. Brynäs tror jag nog är favoriten i kvarten då de går in i slutspelet med fantastiskt dåligt självförtroende och de har också haft en bedrövlig trend på slutet – inte minst med 9-1 förlusten mot Skellefteå AIK. Detta är ifall de i över huvud taget lyckas behålla sin slutspelsplats.

Ifall Brynäs av Gnaget petas ner på nionde plats så tror jag ärligt talat att Skellefteå AIK kommer välja Modo. Av 12 hittills utdelade poäng mellan Skellefteå AIK och Modo har seriesegrarna (ja, seriesegrarna) kammat hem samtliga 12 men ytterligare en match kvarstår. Den spelas hemma i Skellefteå och är den sista matchen innan uppehållet som föregår slutspelet.

Solna AIK har man också bra statistik mot i år, men utöver det enorma självförtroende de lär ta med sig till ett eventuellt slutspel så har de ett ess i rockärmen – nämligen Hovet. Få lag i Sverige har, under ett slutspel, så bra tryck som Solna AIK har på Hovet. Därför tror jag att Lasse Johansson och kompani väljer Modo ifall Brynäs inte håller fram till slutspel.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *