Läkare Rundblad om Ericsson: ”Jag fick en smiley i sms:et så han mår bra!”

Kvällens match finns det egentligen inte särskilt mycket att säga om. Skellefteå AIK gör en tillräckligt bra match för att ta tre poäng vilket tyder på bra karaktär i laget. Att motivera sig själva att ens ställa upp på en så oviktig match som kvällens måste vara svårt, även om ingen någonsin skulle medge det.

Man slog i alla fall nytt elitserierekord i antal trepoängare. AIK är nu uppe på 34 vinster under ordinarie matchtid – att jämföra med Färjestads tidigare rekord som låg på 33.

Bud Holloway hade läge att tangera/slå Tony Mårtenssons rekord på 50 assist under en säsong men det blev inga poäng för Bud i kväll och han ligger kvar på 49 assist. Fler chanser till poäng finns ännu med två matcher kvar att spela så att slå Mårtenssons rekord är långt ifrån otänkbart. Håkan Loobs rekord däremot – det blir lite svårare att nå. Håkan Loob gjorde makalösa 76 poäng på bara 36 matcher och det är svårslaget även med 55 grundseriematcher. Jag tror inte att Bud, som nu ligger på 68 poäng, kommer ikapp. Även ifall han lyckas med detta tycker jag att det blir näst intill löjligt att jämföra de två rekorden. Inte för att förringa Buds prestation!

ooo

Jimmie Ericsson klev av i första perioden och grinade riktigt illa. Det ska dock enligt lagläkare Karin Rundbald inte vara något som hotar lagkaptenens deltagande i slutspelet.

-Jag såg matchen på tv och har sms:at med Jimmie. Han hade ont men det är mycket bättre med honom nu så det ska inte vara något allvarligt. Jag fick en smiley i sms:et så han mår bra, säger Karin och fortsätter. Matte och Roffe är med på resan så de kommer kika på honom i morgon och han får känna sig för. Det är absolut ingenting som ska hindra honom från att vara med i slutspelet!

Hur ser planen ut för Erik Forssell? Får han spela något på lördag?

-Forre undersöktes i måndags och allt går enligt rehabplanen – till och med något bättre. Vi har som målsättning att ha honom klar för fullt matchande till slutspelet. Han är med på resan först och främst för att få träna med laget. Sen diskuterar vi ifall han får göra något byte på lördag men han kommer inte matchas för fullt.

Martin Lundberg fanns med i laguppställningen i afton men spelade ingenting. Hur är läget med honom?

-Det dök upp ett mindre problem. Han vilades på grund av en lättare mjukdelsskada men det är ingenting allvarligt heller, menar Karin Rundblad.

Skellefteå AIK befinner sig i ett sådant läge att man har råd att vila spelare med känningar och det är helt enkelt därför som man låter spelare vila lite nu och då. Det känns betryggande att man har huvudfokus på slutspelet och har haft det under en tid.

Gällande matchandet av laget i slutspelet är konkurrensen oerhört tuff. En spelare som ”Forre” känns ju som en given spelare om det inte hade varit för skadan. Ifall han hittar matchformen är det inget problem att placera in just Erik Forssell. Han kan spela med i stort sett vem som helst och göra det bra. Det svåra för Johansson och Wallson blir att bestämma vem i laget som får kliva åt sidan.

ooo

Kampen kring slutspelsstrecket

Brynäs vann och Gnaget förlorade ikväll vilket ger Brynäs lite andrum kring slutspelsstrecket. 6 poäng skiljer det nu men ifall Solna AIK vinner sina två återstående matcher samtidigt som Brynäs förlorar sina så blir det ändå stockholmarna som får spela kvartsfinal. På lördag gästar Brynäs just Solna AIK på Hovet. Där kommer man få se på känslor och säkert en hel del nerver!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *