Skellefteå AIK utmanar mästarna

Skellefteå AIK blev redan i torsdags klara seriesegrare och många supportrar har med stor sannolikhet väntat otåligt på att grundserien skulle ta slut. I kväll tog den äntligen slut. Väntan på att få veta vilka man möter i kvarten är över.

AIK valde att möta Brynäs IF och det är ett intressant val på många sätt. AIK har 3-2 i inbördes möten så många undrar säkert varför man inte valde Modo, som man i kväll tog sin sjunde raka seger mot. En annan aspekt är fjolårets SM-final. Ni minns säkert hur Jakob Silfverberg sänkte AIK i Läkerol Arena och tog hem guldet till Brynäs.

Valet är ändå inte särskilt oväntat tycker jag. Brynäs höll sig kvar på slutspelsplats med blotta förskräckelsen och man har inte varit i balans på slutet. Sedan har Skellefteå AIK, enligt mig, gjort säsongens bästa match mot just Brynäs. Då pratar jag ändå inte om 9-1-segern, senast de båda lagen möttes, utan om 2-6-segern i Gävle. Brynäs gjorde då en bra insats men AIK dominerade ändå matchen fullständigt.

Något annat som kan förklara valet är Brynäs försvarsspel. De har en målskillnad på -43 i årets grundserie och det har kanske varit främsta anledningen till att man haft svårt att vinna matcher. På deras 19 senaste matcher har de bara lyckats ta 15 poäng.

Brynäs har väldigt lite positivt att ta med sig in i slutspelet annat än just det faktum att man är i slutspel trots allt. Men den lyckan varar nog inte läge för dem. Skellefteå AIK vinner kvartsfinalserien med 4-1.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *