Holloway till historieböckerna

Tidigt började folk spekulera om att Holloway kunde slå Håkan Loobs legendariska poängrekord. Loobs 76 poäng på 36 matcher är dock inte riktigt rättvist att jämföra med. Nu spelas 55 omgångar i grundserien och på årets 55 omgångar är Bud Holloway den som gjort klart bäst ifrån sig. 71 poäng på 55 matcher är inte illa pinkat och Bud är nu elitseriens näst bästa poängplockare genom tiderna.

Allt eftersom grundserien led mot sitt slut började man ana att Loobs rekord var på väg att glida ur händerna på Holloway. Nästa rekord till hands var då Tony Mårtenssons rekord på 50 assist. Med tre matcher kvar hade Bud 49 assist – men efter två poänglösa matcher så började man tvivla…

I kväll satte Bud Holloway punkt för alla tvivel och satte istället ett utropstecken bakom fakta: Skellefteå AIK har med sig elitseriens bästa poängplockare i slutspelet – och han är i form!

Nu gäller bara att Skellefteå AIK tar vara på sitt anfallsvapen och ser till att de andra spelarna tar med sig ammunitionen – för det kommer att smälla i slutspelet.

Grattis Bud Holloway, men guldet ska hem!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *