Rundblad: Jag blir förbannad!

Skellefteå AIK hade officiellt alla spelare tillgängliga inför kvällens match, men det varade inte länge. Mindre än en minut in i matchen delar Robin Jacobsson ut en otroligt ful tackling på P-E Bellemare som medvetslös glider in i sargen.

-Jag blir förbannad! sade Karin Rundblad om tacklingen.

Det blir jag med. Överfall som detta kan förstöra en hel karriär för spelaren som faller offer för det. Det blir ett väldigt avbräck för AIK i det fortsatta slutspelet (beroende på hur länge Bellemare blir borta) och Skellefteå Kraft Arena fullständigt kokade av ilska.

Många klagar på slagsmål men enligt mig är detta både ett och två snäpp värre! Hoppas att Jacobsson får en ordentlig avstängning som räcker en bra bit in i nästa säsong – då slutspelet lär bli kort för Brynäs del.

ooo

Nog om tråkigheter. Skellefteå AIK visade i alla fall prov på bra attityd och man höll sig lagomt lugna. Självklart är det viktigt att sätta in en eller två tacklingar själv för att visa att man är med i det fysiska spelet också.

Svårt var det till en början att få in några puckar trots ett antal powerplay i första perioden. Men när det väl lossnade blev det ketchupeffekt så det sjöng om det. Två snabba i slutet på andra perioden och halvvägs in i tredje perioden blev det ytterligare tre snabba mål, varav två kom från Petter Emanuelsson.

-Jag tycker vi hittar bra lir, jag, Ogge och Melker. Vi gör en bra match, sade Petter Emanuelsson.

Jag kan inte annat än hålla med Emanuelsson. De är oerhört samspelta och de jobbar otroligt hårt i både anfall och försvar.

-Vi fokuserar på att jobba hårt och då kommer det andra, menar Emanuelsson.

Den kedjan är fantastiskt användbar. Den tär på motståndarna och det är få som har så bra tredje- och fjärdeformationer som Skellefteå AIK. Ska bli kul att se i det fortsatta slutspelet.

ooo

5028 åskådare är för dåligt. Slutspel, och Sveriges mest underhållande hockeylag räcker tydligen inte för att dra mer folk. Som det ser ut blir det i alla fall fler till på lördag, men skäprning Skellefteå!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *