Slutspelspepp

Äntligen är dagen kommen! SM-slutspelet är bara ett par timmar ifrån påbörjat och AIK-vimplarna är fästa på bussarna i Skellefteå. AIK:s nya slutspelslåt är släppt (du hittar den här: http://skellefteaaik.se/artikel/34611/ ). Även om den enligt mig inte är lika bra som tidigare år så är det kul att grabbarna har haft något att roa sig med – men nu börjar allvaret.

Det är i kväll som Skellefteå AIK måste visa hjärta. Man måste visa att man endast har en målsättning: Guld. Man måste också visa att man är så mycket bättre än Brynäs även när det är på riktigt. I kväll gäller det.

Bilderna på en guldmålad Bud Holloway har det pratats om en del idag och det är förståeligt att somliga oroar sig. Ligger fokus på rätt ställe?
Ja, jag tror det. Jag tycker det är viktigt att få ”leka av sig” lite, så länge man inte glömmer allvaret helt och hållet. Jag tycker att det är rätt att man lägger ribban högt. Guldet ska hem, punk slut.

Något annat som jag tycker är viktigt är att man behåller en nypa lekfullhet i spelet. Samma lekfullhet som exempelvis Johan Forsberg visade upp när han gjorde en ”Beliavski” och spelade fram Melker Karlssons 5-0 mot just Brynäs. Våga spela som i 4-0-ledning.

Jag står kvar vid min tippning – AIK vinner matchserien med 4-1!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *