”Fraktur i huvudregionen”

Bellemare blir borta några veckor. Lagläkare Karin Rundblad berättar på Skellefteå AIK:s hemsida att fransmannen fått en ”fraktur i huvudregionen” och har fått behandling på tandläkarhögskolan i Umeå.

Tacklingen var, som jag nämnt tidigare, minst sagt otäck. Robin Jacobssons ursäkter igår kan man ju också ifrågasätta. Han menade på att han försökte sänka axeln när han i själva verket fullföljer tacklingen så gott det går.

Mer ska jag inte älta det hela men jag hoppas verkligen att Pierre mår bra och kryar på sig så snabbt som möjligt. Det är ändå viktigt att han vilar färdigt så att han inte åker på ytterligare någon smäll utan att det läkt helt och hållet.

ooo

5-0 blev alltså gårdagens match och det är väl en bra inledning på Skellefteå AIK:s kvartsfinalserie. Bäst var kedjan med Emanuelsson, Lindberg och Karlsson men hela laget presterade på en ganska jämn nivå och ingen bjöd på några stora missar.

Jocke Lindström blev utsedd till matchens lirare men jag ställer mig undrande till det. Lindström hade inte en särskilt lyckad kväll och kanske hälften av Lindströms skott fastnade på täckande Brynäsare. Med Bellemare borta är det återigen viktigt att en spelare som Lindström höjer sig.

I morgon spelas nästa match och eftersom varannan går hemma och varannan borta så spelas kvartsfinal #2 alltså i Läkerol Arena i Gävle. Skellefteå AIK blir utan Bellemare och Brynäs blir utan Robin Jacobsson. Även om Bellemare är ett stort avbräck för Skellefteå AIK så har Skellefteå just nu alla utom just Bellemare tillgängliga och man har en väldigt stark trupp även utan honom. Den lilla tyngd Brynäs har i sitt försvar försvann igår med Robin Jacobssons matchstraff och automatiska avstängning. Ifall avstängningen blir förlängd återstår att se men räkna med det!

Skellefteå AIK vinner 1-4.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *