Två nollor i kvartfinalernas första omgång

Skellefteå AIK:s Joacim Eriksson höll nollan mot Brynäs hemma och Gustaf Wesslau höll nollan när HV71 besegrade LHC med 6-0 i Jönköping.

Jag räknar med att både Luleå och FBK går vidare från kvarten så lär det lag som går segrande ur HV och LHC:s kvartsfinal möta Skellefteå AIK i semin (förutsatt att AIK tar sig dit). Detta innebär att Joacim Eriksson kan ställas mot Gustaf Wesslau i målvaktskampen i semifinalen.

Dem emellan är nog Wesslau snäppet vassare men AIK har två ganska jämnbra målvakter och de är några av elitseriens absolut bästa. Detta är en av Skellefteå AIK oräkneliga styrkor och en viktig sådan i ett slutspel där det spelas många extra intensiva matcher på en relativt kort tidsperiod. Bra att ha en högkvalitativ andramålis för att avlasta. Jonas Gunnarsson i HV71 är inte dålig men han är inte tillräckligt självklar.

ooo

Ulf Dahlén var riktigt upprörd över Calle Söderbergs crosschecking som träffar över ansiktet på Per Ledin.

-Det fulaste jag sett den här säsongen på en hockeyplan, menar Dahlén.

På det svarade Calle såhär:

-Det tycker jag absolut inte. Jag träffar axelkåpan känns det som och jag tror inte ens att den tar i ansiktet. Han är liten och faller lätt.

Domarna kommer att ändra beslutet till match penalty vilket leder till en matchs automatisk avstängning och disciplinnämnden kommer förmodligen att ge ytterligare några matchers avstängning. Inte bra för LHC som efter en 6-0-förlust i första omgången inte har råd att förlora sin stora stjärna mot ett lag som HV71.

Jag håller nästan med Dahlén. Kanske inte det absolut fulaste men jag tycker nog att det var fulare än Jacobssons tackling på Bellemare. Söderbergs crosschecking är ett rent överfall. Något som inte helt stämmer in på Jacobssons tackling. Efter att ha tittat på reprisen av tacklingen åtskilliga gånger så har jag kommit fram till att Bellemares skada kunde undvikits på två sätt.

1. Robin Jacobsson är sen in i situationen och borde absolut ha kunnat hejda sig och inte fullföljt tacklingen på det sätt han gör.

2. Bellemare hänger kvar med blicken aningen för länge efter sin väggpassning. Detta diskuterades i C-More och jag håller nästan med. Jag tycker fortfarande att det är en ful tackling och straffet var rättvist, men hade Bellemare lyft blicken lite tidigare hade han kanske kunnat skydda sig. Det gör inte det hela mindre olyckligt dock.

ooo

Tittar man på slutspelet som det ser ut nu så är semifinalerna klara. Skellefteå AIK kommer att få möta HV71 i semifinalen och Färjestad kommer möta Luleå. Jag ser inte något scenario där ”under-dogsen” lyckas knipa en semiplats. Men man ska inte gå händelserna i förväg och än så länge återstår det minst 3 omgångar för samtliga lag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *