Inför: Brynäs IF-Skellefteå AIK

1-0 i matcher till de stora favoriterna Skellefteå AIK. Jag tror att Brynäs lyckas vinna en match i kvartsfinalserien mot AIK men inte i kväll. Med Robin Jacobsson avstängd och efter att ha förlorat med 5-0 här uppe i Skellefteå så kan man inte tro jättemycket på sig själva.

Brynäs kommer att försöka ta med det försvarsspel man visade upp i de två första perioderna (fram till 1-0) och med fördel av hemmaplan kommer man att försöka flytta upp spelet. Framför allt med hjälp av Järnkrok-Thuresson-Lindholm-kedjan som är Gävlelagets vassaste och de brukar kunna kontra snabbt – något vi fick se små glimtar av i tisdags.

Brynäs kommer också fortsätta på den inslagna vägen med ”dumpa, checka-spelet” och kvällens hemmalag har för målsättning att skapa mer tid i anfallszon. Detta kommer dock att öppna upp för Skellefteå AIK som också de är ett giftigt kontringslag (något giftigare faktiskt). ”Honken” gjorde en kanoninsats de första två perioderna i tisdags och svarade, trots fem insläppta puckar, för 36 räddningar. Den matchen tror jag sitter kvar i kroppen så honom slår man hål på tidigare i kväll.

Jag tippar 1-3 med fördel Skellefteå AIK. Järnkrok gör Brynäs enda mål i tredje perioden men AIK:s ledning är för stor.

ooo

Kan också tillägga att elithockeybloggens förra skribent Johannes Stenlund kommer att live-rapportera direkt från Läkerol Arena. Matchen går alltså att följa på sportnu.se. Jag själv kommer följa matchen på tv och skriva lite här på bloggen!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *