Seger med 4-0 ger 4-0 i matcher

Seger med fyra mål mot noll på bortaplan. Vi bjöds på samma visa i denna som i samtliga kvartsfinalmatcher. Brynäs låga falnade i kväll redan till andra perioden och det rann iväg även i denna match som ändade den här säsongen för de regerande mästarna.

Johan Holmqvist gjorde återigen en kanoninsats men föga hjälpte det när Sveriges bästa lag ångade på. ”Honken” fick för lite hjälp och vad som skulle vara matchens första mål kom i spel i numerärt underläge för hemmalaget genom John Klingberg. Målet blev dock bortdömt och jag tycker att det var ett vettigt beslut av domarna. Observant av måldomaren som påkallade sina kollegors uppmärksamhet – samtidigt som ingen hade protesterat om målet godkänts. Inte ens ”Honken” själv, som fick sitt klubblad undantaget av Oscar Möllers skridsko, vilket öppnade upp mellan benen.

Skellefteå AIK gnällde inte mycket heller och följde istället upp med ett minst sagt godkänt mål i samma powerplay. Viktor Arvidsson noterades, istället för Klingberg, för 0-1 efter ett dundrande slagskott som går in delvis tack vare Petter Emanuelsson som skymmer Holmqvist en aning.

Efter det fortsatte ett uttröttat Brynäs att dra på sig utvisningar och på så vis gav man gästande AIK den där extra ytan som slutgiltigt blev förödande för hemmalaget.

Viktor Arvidsson var inför match uppskriven som extraforward men gavs chansen att visa framfötterna efter att Johan Forsberg utgått på grund av skada och snacka om att förvalta chansen! Arvidsson kom in med en fantastisk energi och stod för matchvinnande 0-1 och även 0-3 som i stort sett stängde matchen fullständigt. Något av en slutspelsjoker!

Markus Svensson höll nollan efter att ha räddat hela 32 skott. Fantastisk match av Svensson som fick ta emot både en och annan tjuvsmäll från Brynäsare. Tittar man på statistiken för slutspelsmålvakter så har Skellefteå AIK de målvakter som varit bäst hittills.

Joacim Eriksson har förvisso bara fått 36 skott på sig men han har en räddningsprocent på 97,22% och toppar målvaktsligan i slutspelet.
Markus Svensson har fått 66 skott på sig och ligger på andraplats med 95,45%.
Frölundas Julius Hudacek har haft något mer att stå i som efter 92 skott på tre matcher har en procent på 92,39%.

Oerhört glädjande siffror!

Något annat jag gläds åt är Skellefteå AIK:s ”tredjekedja”. Många lag hade gett mycket för en spelare som Oscar Lindberg och kanske är det därför han (med stor sannolikhet) plockas över atlanten till hösten. Han har visat god form i årets kvartsfinalserie och klickar bra med sina kedjekamrater.
Melker Karlsson kan man klassa som kämpe, lirare och boxplayspecialist. Riktigt läckert att se när han släpper loss sin fina klubbteknik, tacklar i anfallszon eller täcker skott.
Petter Emanuelsson spelar intesivt, har bra blick för spelet och skjuter som en häst!

Skellefteå AIK vann kvarten med 4-0 i matcher och 20-4 i gjorda mål. Trots inledningsvis tighta matcher kan man säga att det är med ganska stor marginal som AIK ger sig själva en dryg veckas spelledighet innan man dyker in i semifinalen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *