Robertsson: ”Som att vänta på julafton!”

Dagens träning blev en timma lång och alla spelare fanns på is. Formationerna såg ut som vanligt och Bellemare var fortfarande rödklädd (ej tacklingsbar). Man övade en hel del powerplay och även spel fem mot fem. Powerplayformationerna såg ut såhär:

Andersson – Holloway, Möller, Ericsson, Lindström

Klingberg – Arvidsson, Karlsson, Lindberg, Emanuelsson

Det var bra fart på dagens träning och det märks att det drar ihop sig till semifinal. I en tre mot en-övning så fick Robertsson ryta lite på några spelare. ”FRAMFÖR MÅL!” ropade han när en forward försvann in bakom kassen istället för att stanna framför mål och vara med på eventuell retur.

ooo

Det är alltid lika inspirerande att intervjua just Robertsson. Han har den där glimten i ögat som säger: ”Det här är det roligaste jag vet!” och det råder heller ingen tvivel om att han brinner för det han gör.

Jag vet att många av spelarna är ivriga på att komma igång med matchandet igen. Hur känns det för dig?

-Det är samma sak. Det är som att man väntar på julafton. En massa förberedelser och en massa förväntningar och så kommer ju dagen till slut. Det är en härlig känsla!

I lördags blev det klart att ni möter LHC i semifinalen. Har ni hunnit scouta motståndet?

-Vi har lärt känna dem under säsongen så klart. Roger Melin var en coach vi mötte i slutspelet förra året (då i Gnaget). Vi vet ungefär vad de går för så det är klart att vi känner motståndarna. Scoutat vissa detaljer, absolut – men vi fokuserar ju mest av allt på vårat eget spel. Det som tog oss igenom kvartsfinalen och dessutom har tagit oss till en serieseger. Vi har ett fysiskt starkt lag och spelar en hockey med riktigt bra fart. Vi tror på det vi gör helt enkelt!

Alla spelare på is idag och jag vet att ni inte uttalar er om när exakt Bellemare är tillbaka men han är ju onekligen pigg. Är det ett färdigställande av skyddet man väntar på?

-Han ska clearas av medicin-teamet först och främst. Skyddet har en del i det absolut, för att se till att han inte slår upp samma skada igen. Det är en kombination av dom två grejerna. Det finns en rehab-tid som är satt ett visst datum på och det är det vi förhåller oss till först och främst.

Kommer ni att köra på fyra hela femmor eller kommer ni att gå på sju backar och en extraforward istället?

-Vi kommer att disponera laget som vi tycker är bäst för dagen och just nu så har vi ju en plan såklart för första matchen och sen får vi se vad som händer utöver serien, avslutar Robertsson.

Klockare menade på att det blir just sju backar och en extraforward men att det än så länge är oklart vem som får sitta på läktaren.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *