Första passet viktigast i kväll

Så var det påskafton och om mindre än två timmar drar den andra semifinalmatchen mellan Linköping och Skellefteå AIK igång. Att mycket kretsade kring domarna i torsdags, då AIK förlorade, går inte att sticka under stolen med. Däremot så går det inte att säga att man förlorade på grund av domarna som enligt mig var lika dåliga åt båda hållen.

Första perioden styrde AIK fullständigt och man borde, i mitt tycke, ha tagit chansen genom att göra fler mål. Engstrand gjorde en skaplig match men han fick också väl enkla skott. AIK måste spela effektivare i kväll då man säkerligen inte kommer få utrymme för lika mycket anfallsspel på bortaplan. Lämnar man för små marginaler så som i torsdags så är det lätt hänt att det väger över för motståndarna.

Linköpings 1-2-mål kom på en snabb spelvändning där Martin Sevc gick bort sig vilket skapade ett två-mot-ett-läge där Mattias Weinhandl flippade över pucken till Partick Zackrisson som dunkade in reduceringen. Dessa spelvändningar får man inte bjuda på i onödan för de brukar kosta sig.

ooo

Skellefteå AIK bör främst fokusera på sitt eget spel i kväll och jag tror att tredje- och fjärdekedja kommer att vara viktiga. De nöter ner motståndet genom hård forechecking och mycket energi och framförallt tredjekedjans spel med puck är en fröjd att beskåda och de producerar också en hel del poäng.

Förstakedjan med Ericsson, Petterström och Lindström imponerade inte senast så de måste höja sig.

Nyckeln som ska öppna upp för ett spelförande Skellefteå AIK är första passet när man återerövrat puck i egen zon. Det slarvades mycket med det senast och ifall slarvet fortsätter i kväll kommer ett hårt forecheckande Linköping att trycka fast AIK i egen zon.

Nu laddar vi för revansch!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *