Möllers motto: Go hard or go home!

Var förbi på träningen idag. Det blev en ganska kort träning där några som vanligt stannade kvar på isen för att skjuta av sig lite. Laguppställningarna mörkades väl och det lönade sig föga att ens notera. Alla verkade vara på is dock och Karin Rundblad var minst sagt positiv:

-Alla är hela, rena, glada, jättestarka och oskadda!

Resten av laget verkade också positiva och det är en skön stämning såhär dagen efter seger. Jag snackade lite med Möller efter träningen och såhär summerade han gårdagens match:

-Tight match. Vad ska man säga mer? Det är såhär slutspelshockey ska vara! Lite nervositet bland fansen kan jag tänka mig och för de som satt hemma och kollade i tv-soffan. Jag tycker att vi spelar med tålamod och att vi har ett lugn i laget matchen igenom även fast vi ligger under en period. Jag tycker att vi visar stark lagmoral som vänder och vinner!

Ni har ju haft lite problem med effektiviteten mot Linköping – vad beror det på?

-Själv har jag haft ett skott i ribban, ett missat friläge och en straffmiss så det kunde lika gärna ha varit tre mål till för mig. Det är sånt som händer och jag hänger inte läpp för det utan försöker bara fokusera på nästa match. Vi fortsätter att skapa chanser och det är väl först när vi slutar skapa chanser som vi får tänka till. Sedan har vi ju fyra femmor som kan göra mål så det är ingen större oro från min sida skulle jag säga, säger Möller.

Känns skönt att ha en tredjekedja som är såpass het som den är just nu antar jag?

-Absolut. Det är som att vi har fyra förstafemmor skulle jag kunna säga. Alla kan spela smart, alla kan spela offensivt och defensivt och alla vet vad vi ska göra. Alla kan göra mål också. Det skapar en viss trygghet, om du förstår vad jag menar, på ett bra sätt i laget. Sedan tycker jag att det är skitkul att de här unga killarna…
…eller jag är ju ganska ung själv, säger Möller med ett leende. Men de som har kommit upp från juniorerna har spelat otroligt bra nu de senaste matcherna. Jag vill jättegärna se ännu mer från dem – den här killen speciellt, säger Möller och nickar mot Petter Emanuelsson som just går förbi, också han med ett leende på läpparna. Det är kul att se!

Straffen då – vad var det som gick snett där?

-Han spelar ju rätt långt ut i målet så jag försöker komma in med hög fart och bromsa in för att få honom att backa in lite. Sedan försöker jag göra en dribbling och skjuta mellan benen men det blir som att han poke checkar och tippar bakåt och sedan är ju liksom situationen över.

Ett motto inför nästa match?

-Ett motto! Go hard or go home, avslutar Möller med ytterligare ett leende.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *